مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

احتمالا شما هم واژه محروميت از ارث را شنيده‌ايد كه پدر به فرزند خود مي‌گويد از ارث محرومت مي‌كنم. اما آيا اين جمله داراي ارزش قانوني مي‌باشد؟ گاهي اوقات ممكن است پدري تصميم بگيرد كه همه اموال خود را به يك فرزند بدهد و يا حتي يك فرزند را از ارث خود محروم كند. در ادامه طبق قانون به بررسي اين كه آيا چنين كاري ممكن است يا خير مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد انحصار وراثت كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : محروميت از ارث

 

تقسيم‌بندي اموال از طريق وصيت

طبق قانون مدني تا زماني كه شخصي زنده است مي‌تواند در اموال خود هر گونه دخل و تصرفي انجام دهد و هر تصميمي كه مي خواهد راجع به اموال و دارايي‌هاي خود بگيرد اما همين كه شخص فوت كند تصميم گيري در مورد اموال بر عهده وارثان شخص متوفي مي‌باشد. مگر اين كه شخص متوفي در زمان حيات خود از طريق وصيت در مورد اموال و دارايي‌هاي خود تصميمي گرفته باشد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد عدم انحصار وراثت كليك كنيد.

همان طور كه مي‌دانيد وصيت شخص متوفي تا ميزان يك سوم از اموالش پذيرفته است و وصيت در مورد بيشتر از آن نيازمند رضايت بقيه وراث مي‌باشد.

بنابراين اگر شخصي در وصيت براي بيش از يك سوم اموالش تصميمي بگيرد وارثان به راحتي مي‌توانند آن را بي‌اثر كنند.

تعيين ميزان ثلث دارايي‌هاي متوفي طبق ماده 845 قانون مدني به اعتبار دارايي موصي در حين وفات او مي‌باشد نه به اعتبار دارايي او در حين وصيت.

محروميت از ارث

طبق ماده 837 قانون مدني اگر كسي به موجب وصيت يك يا چند نفر از ورثه خود را از ارث محروم كند وصيت مزبور در آن مورد از اعتبار ساقط است.

بنابراين محروميت از ارث تا ميزان يك سوم از دارايي‌هاي شخص متوفي امكان پذير مي‌باشد و در واقع محروميت وراث از كل اموال طبق قانون مدني صحيح نمي‌باشد.

محروميت‌هاي قانوني از ارث

طبق مطالب گفته شده هيچ پدري به طور كلي حق محروم كردن وراث از ارث را ندارد ولي طبق قانون 5 دسته از افراد از آن محروم مي‌باشند

قتل عمد | محروميت از ارث

دسته اول كسي است كه مورث خود را عمداً به قتل مي‌رساند، در اين مورد وارث از ارث محروم مي‌گردد. بنابراين قتل عمد مانع دخل و تصرف در اموال متوفي مي‌باشد. اعم از اين كه قتل شخصا توسط خود وي انجام شود، به تنهايي يا با شركت ديگري مورث خود را بكشد يا سبب قتل او شود مثلا با اطلاع از ناراحتي قلبي او، او را شديداً بترساند.

كفر

دسته دوم به اين صورت است كه شخص كافر از مسلمان ارث نمي‌برد.

طبق ماده 881 مكرر قانون مدني كافر از مسلمان ارث نمي‌برد و اگر در بين ورثه متوفاي كافري، فرد مسلماني هم باشد، وراث كافر نمي‌توانند هيچ دخل و تصرفي در اموال متوفي بكنند، اگر چه از لحاظ طبقه و درجه مقدم بر وارث مسلمان باشند.

ولد زنا

دسته سوم محروميت فرزندي مي‌باشد كه از طريق رابطه نا‌مشروع متولد شده است، متولد زنا از پدر و مادر خود ارث نمي‌برد. اما اگر رابطه نا‌مشروع كه طفل ثمره آن است نسبت به يكي از والدين كودك زنا باشد و نسبت به ديگري به علت اكراه يا شبهه زنا نباشد طفل فقط از اين طرف و اقوام او ارث مي‌برد و بالعكس.

لعان بين زن و شوهر

دسته چهارم در مورد لعان بين زن و شوهر است. اگر زن و شوهري با شرايطي كه در فقه و قانون مقرر شده يكديگر را لعان كنند از ارث بردن از هم محروم مي‌گردند.

لعان پدر بر فرزند | محروميت از ارث

دسته آخر در مورد فرزندي است كه به واسطه لعان از سوي پدرش نفي ولد مي‌شود، در اين صورت فرزند و پدر از ارث هم محروم مي‌شوند. البته اگر پدر لعان خود را پس بگيرد، در اين صورت فرزند مي ‌تواند از پدرش ارث ببرد ولي بازهم پدر از فرزندش ارث نخواهد بود.

نكته : طبق قانون اگر فرزندي زودتر از والدين خود فوت كند، ورثه آن فرزند از پدر بزرگ و مادر بزرگ خود ارث نمي‌برند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص محروميت از ارث، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون محروميت از ارث پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : محروميت از ارث

امتیاز:
بازدید: 58
برچسب:
:
[ 1399/5/11  ] [ ۲۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب